Suitset EU:n rahanvallalle



Euroopan unionin johtajat eivät kysy kansalaisiltaan mitään vaikka kysymyksessä olisi itse perussopimus. Tämä osoittaa sen miten kauas demokratia on EU:n myötä kadonnut. EU johtajat ovat nyt lisäämässä EU:n valtaa unionin perussopimuksista piittaamatta ja kansalaisilta mitään kysymättä.

Ei ole mitään syytä miksi pitäisi antaa millekään kaukaiselle komissiolle valtuuksia alkaa antaa raameja siitä mihin suomalaiset voivat verorahansa käyttävät. EU-komissiolle ollaan nyt kuitenkin antamassa valtuudet kontrolloida jäsenmaiden budjetteja.

Vastustamme eläkemenojen leikkaamista

Saksan ja Ranskan hallitusten esityksestä aiotaan lisäksi ryhtyä koordinoimaan jäsenmaiden veropolitiikkaa ja sopimaan muun muassa eläkemenojen leikkaamisesta. EU on alkanut takaamaan yhteisvastuullisesti jäsenvaltioiden yksityisiltä rahamarkkinoilta ottamia lainoja ja Euroopan keskuspankki ostamaan näitä velkasitoumuksia.

Verotetaan rahoitusmarkkinoiden keinottelua ja leikataan pankkien voittoja.

Suomen kommunistisen puolueen Etelä-Helsingin osaston vuosikokous vastustaa EU:n vallan kasvattamista. Vuosikokous vaatii sen sijaan pankkiherrojen ja euroeliitin vallan kaventamista. Pankkien tukemisen sijasta on verotettava rahoitusmarkkinoiden keinottelua ja leikattava pankkien voittoja. Näin kertyviä varoja on ohjattava perusturvan ja julkisten palvelujen parantamiseen sekä työllisyyttä edistäviin julkisiin investointeihin.

SKP:n Etelä-Helsingin osaston vuosikokous 21.2.2011