Analyysiä ja johtopäätöksiä eli Toverit, miltä kesän kalenterit näyttää?



Erilaisissa ryhmissä ollaan jo kokoonnuttu analysoimaan omaa ja koko vasemmiston miesmuistiin suurinta vaalitappiota. SKP:n Etelä-Helsingin osaston on myös syytä kokoontua yhteiseen vaaliarvioon. Osaston kokouksen esityslistasta voi jo heti huomata, että emme aio osastonakaan jäädä vaalitappiosta huolimatta tuleen makaamaan. Vaan melkein päinvastoin! Nostamme nyt sen ”tulen” uudeksi toiminnaksi ja käytämme porvaripolitiikan vaalivoiton lisähaasteeksi tulevalle toiminnallemme.

Mitä sinä haluat tehdä?

Poliittista työtä on yhtä monenlaista kuin on tekijääkin. Haluaisin nähdä meidän keskustelemassa ei pelkästään osastomme viestistä puolueen johtoelimille; piirikomitealle, keskuskomitealle ja poliittiselle toimikunnalle vaan myös meidän jokaisen osaston jäsenen omista poliittisen työn haasteista. Kysymys on siis siitä, että ”sellaista on meidän politiikka millaiseksi sen itse haluamme tehdä”. Väitän, että meillä on enemmän mahdollisuuksia tehdä näkyvää politiikkaa kuin esteitä.

Mukaan paikalliseen toimintaan

Liityin juuri oman asuin alueeni kaupunginosayhdistykseen. Olin suunnitellut sitä jo vuoden. Kipinän tähän sain Vaihtoehtolistojen Heikki Takkiselta, joka on osoittanut Käpylässä, että muutos ja vaikuttaminen yhteistyön kautta on mahdollista. Olen varma, että voimistamalla yhteistyötä erilaisten eteläisen Helsingin kaupunginosayhteisöjen kanssa tulemme myös näkyvämmäksi tekijäksi osastomme alueella.

Kesällä kesän asioita

Viime osastomme kokous ei ollut päätösvaltainen useiden päällekkäisten poliittisten tapahtumien takia mikä selittyy vaaleista. Tartuimme kuitenkin Maria Boussenin kanssa työhön, jota saattoi tehdä ilman päätösvaltaisuutta. Aloimme suunnitella osastolle kesätapahtumaa. Suunnitelmissamme kirjoitamme adressin, jolla esitämme seuraavalle kahdelle vuodelle jo budjetoituja asemäärärahoja (1 865 miljoonaa)käytettäväksi arjen turvaan. Suunnittelimme, että tekisimme kesällä kesän asioita ja veisimme kampanjamme sinne missä ihmiset kesällä ovat. Päätimme Marian kanssa, että kesästä tulee kuuma ja ajattelimme ehdottaa osastolle, että tekisimme ennen näkemättömän kesä kampanjan Helsinkiläisillä uimarannoilla. Tämä olisi jatkoa talvella tekemällemme kampanjalle, jossa propagandailmestyspöytä vaelsi läpi talvisen Helsingin. Kesäkampanjan kokemukset voisimme kertoa elokuun budjettimiekkarissa Säätytalon edessä.

Osaston kokous 11.5.

Ehdotan, että jatkamme osastomme poliittisen työn suunnittelua seuraavassa kokouksessa keskiviikkona 11.5. klo 17.00 poikkeuksellisesti puoluetoimistolla.(Kirjasto kymppi oli varattu). Tervetuloa mukaan kokoukseen ja apatian vastaiseen toimintaan ja mikäs muu kuin konkreettisiin lähikysymyksiin tarttuva poliittinen toiminta sitä olisikaan.

JP Väisänen
SKP:n Etelä-Helsingin osaston puheenjohtaja