Etelä-Helsingin osasto tyytymätön mustan sateenkaarihallituksen Nato-linjaukseen



SKP:n Etelä-Helsingin osaston kesä-kampanja
kerää nimiä puolueen kannattajakortteihin ja kiertää osaston alueella aloitteella, jossa vaaditaan Helsinkiä ja koko Suomea natovapaaksi alueeksi, joukkoja vedettäväksi pois Afganistanista ja Suomea luopumaan rypäleaseista.


Hallitus vie kohti tiiviimpää Nato-yhteistyötä


Hallituksen uudessa ohjelmassa todetaan Suomen olevan sotilasliittoon kuulumaton maa, mutta kokoomusvetoinen hallitus sitoutuu kuitenkin harjoittamaan tiivistä yhteistyötä Naton kanssa. Osasto on tyytymätön uuden hallituksen linjaan, jolla se ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.

SKP:n Etelä Helsingin osasto yhtyy Euroopan vasemmiston 3. kongressin päätökseen ja vaatii kaikkia ulkomaaliasia ja suomalais- joukkoja vedettäväksi välittömästi pois Afganistanin sodasta.

Arjen turvan puolesta sota-aseita vastaan kampanja jatkuu

Osasto on kuluvan vuoden aikana kampanjoinut näkyvästi arjen turvan puolesta sota-aseita vastaan. Kesäkampanja jatkaa tätä toimintaa. Hallituksen ohjelma ei sisällä mitään konkreettisia lupauksia asehankintaohjelmien karsimisesta vaikka se onkin asettanut tavoitteeksi leikata myös puolustusvoimilta.

Kataiselta ei selvää vastusta rypälepommeihin.

Kansainvälisen rypäleasesopimuksen osalta hallitusohjelmassa todetaan vain, että kantaa harkitaan. SKP:n Etelä-Helsingin aktivistit kampanjoivat kesällä rypälepommeja vastaan.