Kunta asukkaita palvelemaan


kuvateksti: talvinen kuva helteisestä Helsingistä kuvaa sitä kylmää kyytiä jota kokoomuksen johdolla Helsigissä koko ajan suunnitellaan

SKP:n Etelä-Helsingin osasto 16.6.2011

SKP:n Etelä-Helsingin osaston mielestä Helsingin kaupungin tehtävä on palvella kaikkien asukkaiden hyvinvointia ja reagoida kiireellisesti erityisesti hädänalaisten kuntalaisten perusturvan puutteeseen eikä pröystäillä kassaylijäämillä ja liikevoitoilla kuin ahneet liituraitaporvarit kabineteissaan.

On tyrmistyttävää miten Helsingin poliittinen eliitti on jo pitkään toiminut rahan ja bisneksen ehdoilla. Kokoomus harjoittaa Helsingissä samanlaista politiikkaa kuin suuryhtiöt. Kaupungilla olisi tänäkin vuonna varaa reagoida kuntalaisten perusturvan puutteeseen, mutta kaupungin budjettiraamineuvottelut ovat jo osoittaneet, ettei poliittinen eliitti ole ollut kiinnostunut ihmisten hädästä.

Näyttää siltä, että helsinkiläiset vasemmistovoimat SKP:tä lukuun ottamatta hyväksyvät tasokorotuksilla ja ”sisältäpäin vaikuttamisenstrategialla” ei pelkästään markkinatalouden ja kokoomuksen yhteiskuntalinjan, mutta myös kuntalaisten peruspalveluita heikentävät uudet helsinkiläiset leikkauslistat.

SKP:n Etelä-Helsingin osasto haastaa radikaalin vasemmiston yhteistyöhön

SKP:n Etelä-Helsingin osasto haastaa kaikki edistykselliset ja radikaalit vasemmistolaiset ja punavihreät voimat vastustamaan Helsingin kaupungissa harjoitettavaa asukkaiden oikeuksia polkevaa politiikkaa. On täysin väärin kasvattaa kaupungin ylijäämää ja voittoa asukkaiden palveluja karsimalla ja työntekijöitä hiostamalla.

Rikkaalla Helsingillä on vaihtoehtoja oikeiston ajamalle bisnespolitiikalle ja jatkuvalle määrätietoiselle alibudjetoinnille. Haluamme tukea kaikkia edistyksellisiä vasemmistolaisia ja punavihreitä voimia, jotka tekevät työtä sen eteen, että helsinkiläinen politiikka tarkoittaisi tulevaisuudessa muutakin kuin kokoomuksen johdolla tehtävää budjettisopua.

Talousfaktat tukevat muutosta

Kaupungin ylijäämä viime vuodelta on kokonaiset 695 miljoonaa. Vesilaitoksen myynti on nostanut tulosta, mutta ilman vesilaitoksen myymistäkin on viime vuoden tulos 116 miljoonaa ylijäämäinen. Verotuloja kertyi lähes 170 miljoonaa enemmän kuin budjetissa arvioitiin. Kaupungin liikelaitokset tekivät lähes 50 miljoonaa budjetoitua paremman tuloksen. Toimintakate ja vuosikate ovat yli 140 miljoonaa suuremmat kuin edellisenä vuonna. Helsingin kaupungin ns. omavaraisuusaste on huipputasoa, yli 75 %. Kaupungin ja sen liikelaitosten rahavarat kasvoivat lähes 60 miljoonaa. Ja kaiken tämän jälkeen Helsingin poliittisella eliitillä on pokkaa seisottaa ihmisiä ruoka-avun, asuntojen ja terveyspalvelujen jonoissa.

SKP:n Etelä-Helsingin osasto kutsuu kaikkia muutoksesta ja yhteistyöstä kiinnostuneita toimijoita mukaan muuttamaan politiikan suuntaa.

Rikkaalla Helsingillä on varaa lopettaa helsinkiläisten köyhyys ja syrjäytettyjen kuntalaisten pahoinvointi. Helsingissä voidaan muuttaa politiikan suuntaa niin, että kaikille kuntalaisille turvata toimeentulo, peruspalvelut ja oikeus täysipainoiseen elämään.

SKP:n Etelä-Helsingin osasto vaatii, että ihminen on asetettava bisneksen edelle!